Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane warzywa z mozzarellą to świetne zestawienie . Pasuje jako danie na obiad , ale i na kolację.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram gotuję i studzę. W osobnym garnku gotuję fasolkę i odcedzam.Cebulę i czosnek obieram, kroję w drobną kostkę i podsmażam.
Blachę do zapiekanki smaruję masłem i wysypuję bułką tartą. Na spód rozkładam pokrojone w plasterki ziemniaki. Następnie rozkładam cebulkę,fasolkę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Mozzarellę kroję w kostkę i rozkładam na wierzchu.
W garnku rozpuszczam masło , dodaję mąkę i ciągle mieszając wlewam mleko. Solę i pieprzę. Doprowadzam do zagotowania ciągle mieszając , jeżeli jest za gęste dodaję jeszcze trochę mleka. Po zagotowaniu wylewam na zapiekankę.
Piekę w piekarniku 20 minut w 200 stopniach.