Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie syte i smaczne:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki,wrzucić na osolony wrzątek i gotowac 7-8 min. Odcedzić i porozdzielać różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w cieńkie plasterki. Na spód naczynia żaroopornego ułożyć ziemniaki poolić,na wierzch dać różyczki brokuła.
Na patelni zeszklić na maśle cebulę pokrojoną w kostkę,dodać pokrojony czosnek niedźwiedzi,zasmażyć,dać kukurydzę ,fasolkę odcedzoną oraz pomidory z puszki. Dodać paprykę w proszku i bazylię. Wszystko razem zasmażyć aż zgęstnieje.Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wyłożyć na brokuły. Posypać startą mozzarellą i zapiec w 180st. góra-dół do zrumienienia .sera.
Smacznego życzę!