Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z brukselką i ziemniakami"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Ugotowane ziemniaki pokrój w grubsze plastry, podsmaż na patelni i włóż do naczynia żaroodpornego. Mięso pokrój i podsmaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Brukselkę umyj i ugotuj al dente. Gdy wystygnie, wyłóż na ziemniaki. Na wierzchu ułóż mięso. Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj do niego mąkę i zrumień. Powoli wlej bulion ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Wrzuć serek topiony pokrojony w kostkę, mieszaj, żeby się rozpuścił. Wlej śmietanę, a na koniec curry. Całość zagotuj. Gorący sos wylej na zapiekankę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut w temp. 180° C.Źródło: Na żywo