Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z ciasta francuskiego"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 196
Składniki
Cebule pokrój w grube piórka, sery – w kostkę.
Zeszklij warzywo na oleju. Dodaj cukier, ocet, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i powoli mieszając, gotuj ok. 20-25 minut.
Rozwiń rolkę ciasta francuskiego i razem z papierem do pieczenia rozłóż na blasze.
Na cieście ułóż cebulę, a na niej sery. Posyp całość estragonem.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Włóż do niego blachę z przygotowaną potrawą i piecz ją ok. 20 minut, do czasu, aż ser delikatnie zbrązowieje.
Kazimiera Zalewska z SulejówkaŹródło: Super TV