Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z ciastem francuskim"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Pokrój kiełbaski i podsmaż je na oleju (4-5 minut) w naczyniu, które nadaje się też do zapiekania. Pokrój boczek i por, dodaj do kiełbasek. Smaż 4-5 minut. Dodaj kawałki kalafiora, soczewicę, pomidory i bulion. Przykryj, gotuj ok. 15 minut.
Przykryj zapiekankę płatem rozmrożonego ciasta. Posmaruj żółtkiem, posyp sezamem. Piecz 15-20 minut.Źródło: Olivia