Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatna w smaku zapiekanka z wykorzystaniem cukinii.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20717
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5212
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20717
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5212
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 80
Składniki
Makaron gotuję na pół twardo i odcedzam. Cukinię myję kroję w plasterki ok. 1 cm. Gotuję w osolonej wodzie minutę i odcedzam. Cebulę kroję w kostkę , tak samo paprykę i lekko podsmażam. Pomidory kroję w dużą kostkę.
W żaroodpornym naczyniu układam warstwę cukinii , na to układam makaron. Następnie podsmażoną cebulę z papryką i pomidory. Na gorę rozkładam resztę cukinii.
Do miski trę ser, wbijam jajka , dodaję śmietanę , pokrojoną natkę pietruszki ,dodaję sol i pieprz do smaku i wszystko dokładnie mieszam. Zalewam zapiekankę. Piekę w piekarniku 25 minut w temperaturze 180 stopni.