Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w przygotowaniu, znika z talerzy w mgnieniu oka.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki obierz ,pokrój w cienkie plasterki posyp solą pieprzem i oregano, wymieszaj odstaw .
Cukinię umyj pokrój w cienkie plasterki,posyp solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi wymieszaj odstaw.
Na patelni rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, następnie obrane i pokrojone pieczarki oraz mięso mielone.Dopraw do smaku solą pieprzem, przyprawa do mięsa chwilę podsmaż, dodaj przecier, jogurt natkę pietruszki.Wszystko dokładnie wymieszaj. I sos gotowy.
Naczynie żaroodporne lub blaszkę posmaruj olejem i układaj zapiekankę.Na dnie ułóż warstwę ziemniaków , cukinię, sos ,żółty ser, cukinię, ziemniaki wierzch posyp serem. Zapiekankę piecz około 50 minut w temperaturze 190st. Podawaj na ciepło.