Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Wykorzystałam chałkę ale równie dobrze mogą to być mleczne bułki z poprzedniego dnia lub drożdżówki z kruszonką.
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44448
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 273
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44448
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 49
Składniki
pory oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Mleko wlewamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy pokrojone pory i połowę startego żółtego sera. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i mieszamy.
Czerstwą chałkę /lub mleczne bułki/ - najlepiej taką 2-3 dniową - kroimy w kostkę. Naczynie do zapiekania natłuszczamy i przekładamy do niego pokrojoną chałkę, zalewamy mlekiem z porem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min by pieczywo wchłonęło płyn.
Masę wyrównujemy i posypujemy resztą startego żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy ok. 45 min.