Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z dwoma serami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9630
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9630
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
Zagotuj posoloną wodę z mlekiem. Na wrzątek wsyp kaszkę. Cały czas mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Mozzarellę pokrój w plasterki. Żółty ser zetrzyj. Pomidory pokrój na kawałki. 2Formę żaroodporną natłuść. Na spodzie rozsmaruj 1/2 polenty. Ułóż plasterki mozzarelli oraz 1/2 pomidorów.
Posyp solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Przykryj resztą kaszki. Na wierzchu ułóż pozostałe pomidory. Posyp żółtym serem oraz przyprawami. Piecz 20 minut w temp. 180 st. Kiedy zapiekanka lekko przestygnie, potnij ją na porcje. Udekoruj ziołami.Źródło: Tina