Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z fasolki szparagowej i boczku"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 411
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 411
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Ziemniaki obierz, fasolkę oczyść. Warzywa umyj, gotuj (osobno) 20 minut w posolonej wodzie. Cebulę obierz, posiekaj. Gruszki pokrój na cząstki, oczyść. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj gruszki. Zalej wodą, gotuj 10 minut. Odcedź. Ziemniaki utrzyj z mlekiem i masłem. Przypraw gałką muszkatołową.
Boczek rozłóż w formie tak, by końce wystawały poza nią. Na spodzie rozsmaruj piure. Przykryj fasolą, gruszkami i wystającym boczkiem. Piecz ok. 40 min w temp. 200°C. Posyp natką i pieprzem.Źródło: Naj