Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z kalafiorem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 31
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4520
Składniki
Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry, podsmaż na patelni i włóż do naczynia żaroodpornego. Mięso pokrój i podsmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
Kalafior umyj, podziel na mniejsze cząstki i ugotuj al dente. Gdy wystygnie, wyłóż na ziemniaki. Na wierzchu ułóż mięso.
Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj do niego mąkę i zrumień. Powoli wlej bulion ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Wrzuć serek topiony pokrojony w kostkę, mieszaj, żeby się rozpuścił. Wlej śmietanę, a na koniec curry. Całość zagotuj. Gorący sos wylej na zapiekankę.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut w temp. 180° C.Źródło: Na żywo