Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak gołąbków ale mniej pracy
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
1. ugotować ryż, kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, wystudzić, 2. zrobić sos: pokroić cebulę, marchew i selera, poddusić na oleju, wlać pomidory z puszki, dusić na małym ogniu, jak warzywa będą miękkie, zmiksować, dodać koncentrat pomidorowy, zrobić zasmażkę, zagęścić sos, doprawić do smaku, 3. zimny ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, 4. przygotować podłużną foremkę, na spód wyłożyć warstwę kapusty, polać sosem, na to warstwę mięsa, warstwa kapusty polana sosem, znów mięso i kapusta, wierzch polać sosem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, piec ok 1 godz w 200 st, po tym czasie zdjąć folię i zapiekać jeszcze 20 min, podawać polaną sosem, smacznego