Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kurczakiem pod beszamelem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1193
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12196
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1193
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12196
Składniki
Do wrzącej wody wrzuć kostki rosołowe i ryż. Gotuj 10 minut.
Kurczaka pokrój w plastry, cebulę w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Podsmaż na oleju, dopraw bazylią i solą.
Marchew, pietruszkę, por oraz seler potnij w plastry i podduś na oddzielnej patelni.
Masło rozpuść w gotującym się mleku. Dosyp gałkę muszkatołową, sól i mąkę.
Miękkie warzywa dodaj do kurczaka i duś kilka minut. Na koniec połącz je z ryżem, zalej sosem beszamelowym i piecz pół godz. w 180°C. Udekoruj wg. uznania.
Joanna Bańkowska z WarszawyŹródło: Super TV