Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z łososiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Papryczkę chili posiekaj, dodaj sok i skórkę z połowy cytryny. Wymieszaj.
Filet z łososia potnij w kostkę, natrzyj solą, pieprzem i marynatą.
Posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklij na oleju. Po chwili dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę. Dosyp rozgnieciony w moździerzu pieprz i kmin.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i wyłóż liśćmi pora. Nałóż przygotowane warzywa i zamarynowanego łososia. Piecz danie pół godziny w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Ewelina Pędzikowska</strong>Źródło: Kurier TV