Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Sos: Majonez mieszamy ze śmietanką i wyciśniętym przez praskę czosnkiem Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odstawić na cedzaku. Na patelnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę ,chwilkę przysmażyć , dodać mięso mielone . Usmażone odstawić . Następnie osobno na patelni należy przysmażyć pieczarki. Paprykę pokroić w cienkie pasczki. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem ,układamy na dno warstwę makaronu , na to warstwę mięsa mielonego, pieczarek i paprykę pokrojoną w małe paski. Wszystko to posypujemy wegetą i polewamy cienko sosem. Czynność tę powtarzamy ,aż do wyczerpania składników. Na wierzch wkładamy starty na tarce żółty ser i wstawiamy do nagrzanego piekarnikika na ok 40 min. Smacznego!