Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i sycący pomysł na obiad
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i odstawiamy.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i obtaczamy w ziołach prowansalskich, soli i pieprzu. Smażymy je na rumiano. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy je, pod koniec duszenia dodajemy posiekaną w kostkę cebulę. Mięso, makaron, pieczarki i cebulę mieszamy ze sobą.
W misce roztrzepujemy jajko i dodajemy do niego śmietanę. Dokładnie mieszamy, żeby składniki się połączyły i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujmy masłem i wkładamy wymieszane składniki, całość zalewamy sosem, a na wierzch ścieramy ser żółty. Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni. Przed podaniem zapiekankę można posypać szczypiorkiem.