Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad z tego co zostało w lodówce, czyli makaron, kurczak i warzywa zapieczone pod beszamelem
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 123
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 123
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Filety z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę mieloną, curry, musztardę i wymieszać i usmażyć na odrobinie oleju. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć makaron, następnie usmażonego kurczaka, paprykę, fasolkę szparagową, odsączoną fasolę z puszki i brokuły.
Na patelni rozgrzać mało, wsypać mąkę i wymieszać. Stopniowo dodawać mleko (w temperaturze pokojowej) ciągle mieszając. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotować jeszcze chwilę, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Powstałym sosem polać zapiekankę i na wierzch wyłożyć pokrojoną w plastry mozzarellę. Piec w temperaturze 200st przez ok 25min