Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z makaronu i szynki szwardzwaldzkiej"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 61
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 61
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź.
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju razem z pokrojoną w kostkę papryką czerwoną oraz półplasterkami cukinii.
Sos pomidorowy wymieszaj z łyżką cukru, szczyptą soli oraz pieprzu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Połącz warzywa z makaronem oraz sosem, umieść w naczyniu żaroodpornym, pokryj plastrami szynki i mozzarelli. Przykryj folią aluminiową i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV