Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Mięso mielone smaż na oleju ok. 20 minut. Przypraw. Kapustę kiszoną opłucz, odciśnij, pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.
Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj kapustę kiszoną, wymieszaj. Smaż na małym ogniu, mieszając, około 15 min.
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Obierz, pokrój na plasterki. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki.
W lekko skropionym olejem naczyniu żaroodpornym ułóż warstwami: pół ziemniaków, połowę kapusty z cebulką, posyp przyprawą do kurczaka.
Ułóż połowę mielonego mięsa i pieczarki. Warstwy powtórz. Wierzch zapiekanki skrop olejem.
Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 40 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie