Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja zapiekanki :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój w paski.Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.Warzywa wraz z pieczarkami przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem i chwilę podsmażaj. Następnie na patelnię dołóż mięso mielone i smaż, aż będzie miękkie. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec połącz z sosem słodko-kwaśnym. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż makaron, a następnie mięso mielone wraz z sosem. Zapiekaj 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.10 minut przed końcem pieczenia posyp wierzch startym żółtym serem i zarumień.