Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mięsem i czerwoną cebulą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 36
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5348
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 401
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 81
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w posolonym wrzątku na półtwardo. Odcedź, przestudź i pokrój w plasterki.
Pieczeń posiekaj lub pokrój w słupki. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w piórka i lekko przesmaż na oliwie. Pieczeń wymieszaj z cebulą.
Formę do zapiekania natłuść, rozłóż na dnie połowę ziemniaków. Oprósz je pieprzem, połową tymianku i połową kminku.
Na ziemniaki wyłóż warstwę pieczeni z cebulą, a na nią pozostałe ziemniaki. Ponownie oprósz je pieprzem i resztą tymianku oraz kminku. Powierzchnię lekko skrop oliwą.
Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj, aż wierzch się przyrumieni.
Przed podaniem skrop zapiekankę sokiem z cytryny i udekoruj tymiankiem. Świetnie do niej pasuje surówka z czerwonej kiszonej kapusty.Źródło: Kobieta i życie