Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1185
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 120
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 138
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1185
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 120
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 138
Składniki
Makaron gotuję al dente. Mięso wraz z cebula podsmażam na patelni. Dodaję passatę oraz przyprawy i jeszcze podsmażam. Składniki na sos beszamelowy mieszam i podgrzewam. W naczyniu układam połowa makaronu, mięsa, cukinia i pomidor pokrojony w plastry sos oraz ser. Układam ponownie drugą warstwę i zapiekam w piekarniku ok. 35 minut.