Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mintaja"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Uważaj, by nie był zbyt miękki.
Oczyszczone brokuły ugotuj w garnku na parze. Pomidory sparz, pokrój w ósemki. Rybę rozmroź przez noc w lodówce.
Formę żaroodporną wysmaruj masłem. Ułóż w niej warstwami makaron, brokuły, pomidory i rybę.
Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw solą, pieprzem i startą na tarce o najmniejszych oczkach gałką muszkatołową.
Zalej warzywa masą, posyp startym serem żółtym i wstaw do rozgrzanego do 170 °C. Piecz około pół godziny.
Czas: 60 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV