Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka z mortadelą"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Makaron ugotuj, odcedź. Kapustę opłucz, odciśnij, pokrój. Smaż 15 min na oleju. Dodaj makaron i kminek, przypraw.
Szczypiorek posiekaj, roztrzep ze śmietaną, jajkiem, żółtkiem i musztardą. Plastry mortadeli przekrój na pół.
Makaron z kapustą i mortadelę ułóż w formie. Zalej sosem, przypraw. Piecz 25 min w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Halina Pedo z Kroczyna.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie