Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z paluszkami rybnymi"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10811
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10811
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 266
Składniki
Spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Paprykę, pokrój w cienkie pierścienie i usuń pestki. Szczypior pokrój ukośnie w plasterki, a cebulę drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż warzywa. Następnie, na tym samym oleju, usmaż paluszki rybne na złoty kolor.
Przygotuj sos. Mąkę wymieszaj z curry, wlej mleko i wywar. Całość wymieszaj i zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj olejem. Na spód wyłóż makaron, warzywa i paluszki rybne.
Całość posyp startym serem i zalej sosem. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C, aż ser się rozpuści.Źródło: Na żywo