Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka z pieczarkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1168
Składniki
Warzywa obierz, opłucz. Pieczarki oczyść. Przygotowane pokrój w plasterki. Boczek potnij w kosteczkę. Duże żaroodporne naczynie posmaruj grubo masłem. Ułóż w nim warstwy ziemniaków, cebuli, pieczarek i boczku. Na wierzchu powinny znaleźć się ziemniaki. Każdą warstwę lekko posyp solą, pieprzem oraz ziołami.
Śmietanę połącz z jajkami. Polej zapiekankę. Rozgrzej piekarnik do 190°C. Piecz 70 minut. Danie posyp żółtym serem i piecz 10 minut, aż ser się zrumieni.Źródło: Naj