Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z rybą i warzywami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1160
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11769
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1015
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1160
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11769
Składniki
Marchew obierz, pokrój na talarki. Por potnij w krążki. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie.
Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłóż pory oraz rodzynki.
Umytą rybę podziel na porcje, skrop sokiem z cytryny i natrzyj solą.
Szklankę gorącego wywaru zapraw zasmażką przygotowaną z łyżki masła i mąki. Dodaj serki i wymieszaj.
Umieść rybę na porach. Z boku rozłóż marchew. Całość polej sosem i zapiecz w piekarniku.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax