Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na obiad, mam dla Ciebie przepis. Kawałki kurczaka w aromatycznej przyprawie z dodatkiem warzyw, podane z ryżem.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
1. Groszek zalewam wodą, solę, gotuję. 2. Ryż zalewam wodą, solę gotuję. 3. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję dodaję do mięsa. 5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Pomidory kroję w na mniejsze kawałki. Warzywa przekładam do mięsa. Smażę około 10 minut.
6. Ryż po ugotowaniu wykładam z woreczków do miski, dodaję przyprawę curry oraz masło, groszek i delikatnie mieszam. 7. Ryż z groszkiem układam na dnie naczynia żaroodpornego.
8. Na ryż wykładam mięso z warzywami a wierzch posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 9. Zapiekankę zapiekam w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.