Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14066
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 41
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 33
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 200
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14066
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 41
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 33
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 200
Składniki
Zagotować w rondlu wodę, osolić ją. Do wrzątku włożyć torebki ryżu (torebki muszą być dobrze zanurzone). Ugotować je według przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, też pokroić w kostkę. Pieczarki usmażyć razem z cebulą, przyprawić. Ostudzony ryż wyjąć z torebek, połączyć z pieczarkami, jeszcze raz przyprawić do smaku. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. W ryżu zrobić łyżką 4 wgłębienia. W każde wbić jajko, oprószyć startym serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na talerzu znalazło się sadzone jajko.