Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, przekąska w ciąg dnia, jak i kolacja. Zapiekanka jest niskokaloryczna, ale bogata w białko i błonnik.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 826
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 87
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 826
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 87
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odsącz z nadmiaru soku.
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekaj.
Do blendera wbij jajka, dodaj serek wiejski i płatki owsiane.
W dużej misce dokładnie wymieszaj ze sobą cukinie, cebulę, czosnek, przyprawy i zmiksowane składniki z blendera.
Naczynie żaroodporne natłuść olejem i przełóż masę. Wyrównaj z góry.
Zapiekankę piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 60 minut, do zarumienienia.