Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy, lekki i przyjemny sposób na zrobienie porządków w lodówce :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Cebulę i paprykę kroimy w kawałki (większe ładniej wyglądają po zapieczeniu), a szynkę w kostkę. Całość podsmażyłam na patelni.
Wszystko przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Dodałam fetę i przekrojone w pół pomidorki koktajlowe. Jajko wymieszałam z śmietanką i przyprawami, a następnie przelałam masę do naczynia. Na górze ułożyłam kawałki mozzarelli i posiekaną pietruszkę. Piekłam ok. 20 min w 180 C.