Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się co jeszcze innego, oprócz sałatki, można zrobić z tortellini, to dzisiaj przychodzę do was z przepisem na pyszna zapiekankę. Rewelacyjny dodatek do obiadów lub danie samo w sobie. To naprawdę szybkie danie dla zapracowanych.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Kiedy cebula się zeszkli a warzywa trochę zmiękną, dodać do nich passatę i wodę. Doprawić solą i pieprzem Gotować około 10 minut.
Na osolony wrzątek wrzucić tortellini i gotować przez 3 – 4 minuty. Ugotowane odcedzić z wody i przelozyc do gotowego sosu.
Następnie całość posypać pokrojoną w kostkę mozzarellą i startym parmezanem. Wszystko razem dobrze wymieszać i przelozyc do naczynia żaroodpornego. Na koniec, na wierzchu potrawy rozłożyć część pokrojonej mozzarelli i startego parmezanu. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 10 -15 minut. Podawać na ciepło. Smacznego!