Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z ziemniakami i grzybami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 28
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Staniak z Krasnego
Ziemniaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie. Pokrój na plastry. Podgrzybki i pieczarki obierz, pokrój, podsmaż na maśle. Przypraw. Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem, oprósz przyprawą gyros i do ziemniaków.
W formie ułóż pół ziemniaków, mięso, grzyby. Polej sosem beszamelowym przygotowanym wg instrukcji, przykryj ziemniakami. Polej jajkami roztrzepanymi z mlekiem, ułóż plasterki kiełbasy. Posyp serem. Zapiekaj pod przykryciem ok. 45 min w 190°C.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie