Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1337
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12863
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1337
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12863
Składniki
45 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 2,40 zł • Przepis na 4 porcje
Makaron gotuję al dente. Pierś z kurczaka kroję w kostkę, oprószam solą i pieprzem i obsmażam na oleju.
Na tym samym tłuszczu szklę posiekane cebulę i czosnek. Podsmażam 2 min, dodaję rozmrożony szpinak. Smażę ok. 5 min, przyprawiam. Wrzucam pokrojony w kostkę ser pleśniowy, wlewam śmietankę i zagotowuję. Mieszam, aż ser się rozpuści.
Makaron łączę z kurczakiem i szpinakowym sosem. Przekładam do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Wierzch posypuję serem startym na tarce. Piekę 15 min w temp. do 190oC.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Kobieta i życie