Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietne danie czyszczace lodowke
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
-ziemniaki obieramy i kroimy w sredniej grubosci palstry -pomidory (ze skorami lub bez jak kto woli) kroimy w palstry -pieczarki siekamy w palterki lub polplaserki -cebule kroimy w polpiorka -kielabeske lub wedlinke 9co kto ma) kroimy na male kawalki - w garnku ukaldamy warstwe ziemniako, cebulki, wedline i pozostale warzywka -przyprawiamy -nastepnie ziemniaki itd -przykrywamy i dusimy na malym ogniu (czasami wymaga podlania woda) mieszajac co jakis czas -danie gotowe kiedy ziemniaki sa zuplenie miekkie -podajemy z kefirem, jogurtem lub zsiadlym mlekiem