Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie gorące na kolację.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11484
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1003
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1120
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11484
Składniki
Fileta pokroić w kostkę doprawić przyprawą do kurczaka.Ziemniaki obrać ,pokroić w plastry podgotować 5 min.Cebulę obrać pokroić w piórka.Marchewkę obrać zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Pieczarki obrać pokroić.Kapustę pokroić na drobno.
Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę chwilę smażyć,dodać pieczarki ,marchewkę kapustę doprawić solą i pieprzem,dusić 4 min ,dodać pokrojony filet i całość dusić 5 min.
Śmietanę rozmieszać z przecierem.Dno naczynia żaroodpornego lekko posmarować śmietaną z przecierem, wyłożyć warstwę ziemniaków,na nią farsz warzyw z filetem.
Przykryć lekką warstwą ziemniaków.
Zalać śmietaną z przecierem.Ser utrzeć na tarce o większych otworach posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,wstawić przygotowaną zapiekankę i piec do zrumienienia sera.