Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w pół centymetrowe plastry.
Mięso mielone przyprawić ziołami solą i pieprzem i wymieszać.
Przygotować sos śmietanowy - 200 gram śmietany wymieszać z 1 surowym jajkiem i 50 ml wody, dodać łyżkę koperku. Zagotwać.
Na spód formy do zapiekania ułożyć ziemniaki - przyprawić. Położyć na ziemniaki cebulę pokrojoną w paski.
Kolejna warstwa ziemniaków - przyprawiamy i kładziemy warstwę mięsa mielonego.
Na mięso dajemy ziemniaki, a na nie pokrojone w plastry jajka ugotowane na twardo.
Kolejna warstwa ziemniaków, którą przyprawiamy.
Wszystko zalewamy sosem.
Pieczemy 1-1,5 godziny w temperaturze 175 stopni.
Smacznego!