Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka ziemniaczana przygotowana na szybki obiad. Przepis prosty i szybki , a zapiekanka pyszna . Polecam
naczynie żaroodporne, sitko, nóż, deska, folia aluminiowa,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 520
Składniki
Kiełbasę po obraniu ze skórki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce oleju. Ziemniaki obieramy, płuczemy kroimy w plastry. Szpinak po opłukaniu odsączamy na sitku. Ser kroimy w plastry ( paski). Naczynie żaroodporne smarujemy olejem na dno układamy część surowych pokrojonych ziemniaków, delikatnie oprószamy pieprzem i solą. Na ziemniakach rozkładamy część przygotowanego szpinaku , następnie połowę plasterków kiełbasy i na wierz rozkładamy część sera, czynność powtarzamy. Naczynie zakrywamy folią aluminiowa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 60 minut. Chwilę przed końcem pieczenia folię zdejmujemy. Smacznego
Układanie składników w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekanka gotowa do zapieczenia.
Zapiekanka gotowa do podania.