Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i syta zapiekanka
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach,obrać i pokroić w plastry.Żółty ser utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Jajka roztrzepać z mlekiem,dodać ser,przyprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Naczynie wysmarować margaryną lub masłem,ułożyć ziemniaki,pokrojone w grubsze kawałki pomidory,zalać jajkami z serem i posypać groszkiem.
Zapiekać w temp 200 st ok 15 - 25 min