Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zapiekanka z plasterków, ziemniaków, szpinaku i fileta z ryby Miruna.
garnek, naczynie do pieczenia, piekarnik,
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1134
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1134
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
1. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki o grubości ok 0,5cm i ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Rybę ugotować na parze, rozdrobnić oprószyć przyprawą do ryb, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Szpinak poddusić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę i doprawić solą i pieprzem. Dusić do odparowania wody, na koniec zabielić śmietaną. 2. Sos- śmietanę wymieszać z jajkami, dodać przyprawy i i 2-3 łyżki startego sera. W naczyniu do zapiekania układać warstwami - połowę ziemniaków, ryba, połowa sosu, szpinak, druga połowa ziemniaków i druga połowa sosu. Wierzch posypać pozostałym serem. Piec ok 40 min w temperaturze 200 stopni, aż warstwa serowa stanie się zapieczona. Zapiekankę podajemy z sosem czosnkowym. Smacznego !!!