Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędna zapiekanka na smaczny obiad.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 79
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 79
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie talarki. Naczynie żaroodporne natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i masłem. Następnie układać warstwami ziemniaki, przyprawy i posypywać startym serem. Górę zapiekanki posypać wiórkami masła i zalać mlekiem. Zapiec w temperaturze 200 stopni około 20-25 minut. Podawać z dowolną surówką.