Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna zapiekanka na szybki obiad.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry. Pomidory opłukać i również pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, na spód ułożyć plasterki ziemniaków, następnie plasterki pomidorów i tak układać na przemian. Każdą warstwę posypać wiórkami masła, solą i pieprzem do smaku. Na koniec zapiekankę posypać startym żółtym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez 20 minut. Przed podanie posypać posiekanym tymiankiem. SMACZNEGO.