Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie na obiad.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1746
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1746
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Wykonanie: Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny do smaku. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać na przemian ziemniaki i różyczki kalafiora. Śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem do smaku i zalać przygotowane warzywa.. Posypać startym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około 30 minut.