Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to farsz do pierogów ruskich z dodatkiem jajek i dymki. Kiedy nie mam czasu na lepienie pierogów, ale wielką ochotę na ich domową wersję, ta zapiekanka jest dobrym kompromisem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22728
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22728
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę.
Twaróg również przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć do lekkiego zrumienienia na oleju.
Dymkę umyć, osuszyć i posiekać.
Ziemniaki, twaróg, cebulę, dymkę, jajka, sól i pierz wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy.
Zapiekać przez 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną rozgrzanym do temperatury 220 stopni Celsjusza.
Świetnie smakuje z kwaśnym mlekiem.