Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.bardzo pyszne polecam.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
wsypujemy na patelnie ryż z torebeczki , nastepnie podsmazamy go aż do zarumienienia (nie gotować ryżu przed wsypaniem na patelnie) , oczywiście wlać z 2 łyżki oleju zanim wsypiemy ryż.potem jak juz sie zarumieni przelozyc z patelni do naczynia zaroodpornego i zalać rosołkiem.nastepnie wlozyc do piekarnika i piec w temp 150 stopni az sie ryz zrobi mieciutki.trzeba od czasu do czasu przemieszac zeby sie nie poprzyklejał do obrzezy naczynia.ryz sie zapieka a w tym czasie bierzemy pierś z kurczaka i kroimy na kwadraciki.potem doprawiamy i wrzucamy na rozgrzana patelnie z tluszczem.gdy ryz sie zapiecze wykladamy na talerze a obok wykladamy podsmazonwe miesko.ja jeszcze zawsze robie do tego wszystkiego mizerie z sosem sałatkowym do mizerii.mozna kupic taki sosik w sklepie