Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana cukinia to szybkie i proste, letnie danie. Przygotowuję ją tak jak młodą kapustę. Można ją podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonego lub pieczonego mięsa.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zeszklić na łyżce oleju.
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli. Chwilę razem dusić, zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować do miękkości.
Pozostały olej rozgrzać na patelni, dodać kawałki boczku, zrumienić, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się cukinii, dokładnie wymieszać.
Koperek drobno posiekać, dodać do ugotowanej cukinii.