Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podawana na chlebie z masłem, może być serwowana zarówno na obiad, jak i kolację
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 18
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 18
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w mała kostkę i wrzucamy do miseczki, przyprawiamy po pół łyżeczki pieprzem, solą, słodką papryką oraz przyprawą do kurczaka. Pokrojoną pierś dokładnie mieszamy aby połączyła się z przyprawami i smażymy, a następnie odstawiamy na bok.
Suszone grzyby wkładamy do wody aby łatwiej było je pokroić.
Kiełbasę z cebulą kroimy w małą kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia kiełbasy.
Grzyby kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy z cebulą, podsmażamy przez kilka minut następnie dodajemy kiszoną kapustę.
Przed przyprawianiem dodajemy usmażoną wcześniej pierś z kurczaka. Do całości dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy 1 i ½ łyżeczki koncentratu pomidorowego i wegety oraz połową łyżeczki soli, papryki pikantnej i słodkiej oraz łyżeczką pieprzu.
Całość zalewamy ¼ szklanki wody. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i smażymy przez 20 minut.