Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijańce z parówek"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Włóż patyczki do szaszłyków na 30 minut do zimnej wody. Kiełbaski przekrój na pół, każdą z nich dokładnie zawiń w plastry boczku, posyp ze wszystkich stron słodką papryką. Pomidorki umyj.
Kiełbaski w boczku i pomidorki nabijaj na wykałaczki. Szaszłyki piecz 20 minut w temp. 180°C. Możesz je również smażyć na oleju, aż zrobią się rumiane. Podawaj je z musztardą, keczupem i z zielonymi oliwkami.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień