Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z pietruszką i kurkami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Kurki oczyszczam i bardzo dokładnie opłukuję, tak, by nie było w nich piasku. Osuszam je i smażę na patelni na maśle klarowanym. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Mieszam.
Kotlety myję, osuszam, rozbijam. Oprószam solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Na kotlety wykładam usmażone kurki, zwijam plastry mięsa (można je spiąć wykałaczką). Obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu na maśle, kroję każdy na pół.
40 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 3 porcje.Źródło: Kobieta i życie