Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z warzywno-mięsnym farszem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Usmaż na oleju pokrojoną cebulę i curry. Smaż 1-2 minuty. Dodaj mięso i smaż dalej przez 2-3 minuty. Zdejmij z patelni. Przygotuj warzywa. Pokrój w kostkę cukinię, marchewkę. Wrzuć na patelnię. Gdy zaczną pachnieć, dodaj groszek. Smaż jeszcze 2-3 minuty. Przełóż do miski i dodaj ugniecionego ziemniaka oraz mięso. Wymieszaj i odstaw, niech ostygnie.
Wytnij z płatów ciasta kółka o średnicy 12 cm. Na każde nałóż po dwie łyżki nadzienia. Brzegi cienko posmaruj roztrzepanym jajkiem i sklej. Gdy ulepisz wszystkie, rozłóż na blasze i posmaruj z wierzchu pozostałym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut. Podawaj z sosem pomidorowym.
Czas przygotowania: ok. 60 minut • porcja: 280 kcal • koszt: ok. 3 zł • dla 6 osóbŹródło: Olivia